A lapfüggönyök (vagy más néven panelfüggönyök) a távol-keleti kultúrkörből származnak, ahol kiemelten fontos a minimalizmus, a tökéletes helykihasználás, a feng shuinak való megfelelés.

Napjainkban a modern, letisztult formák térhódítása miatt egyre keresettebb, de sokak számára vonzó lehet a ráncolás nélküli, feszített anyagok látványa, hiszen a függöny mintája így érvényesül a leginkább.

A szerkezet lényege, hogy egymás mögé sorolt lapfüggöny kocsikra tépőzárral rögzítjük a kívánt anyagot, alul pedig súlylap segítségével kifeszítjük. Az egyes lapok szélessége a szerkezet szélességétől függően változik, külön kérésre akár egymástól eltérő méretek is kialakíthatók. A kocsik elrendezése számos húzási rendnek megfelelően variálható.

A szerkezet 2, 3, 4 és 5 pályás kivitelben, egyedi méretben rendelhető.


A karnisokat egyedi méretre gyártjuk, akár 6 méteres hosszig. A készre szerelt szerkezetek tartalmazzák a rögzítéshez szükséges furatokat, csavarokat és tipliket, valamint a függöny felhelyezéséhez szükséges csúszkákat és kampókat is, így egy rövid szerelés után már élvezhetjük is az új karnisunk adta előnyöket.

Prémium kategóriás szerelt karnisaink számos extrával rendelhetőek, amelyeket karnistípusra vonatkozóan az alábbiakban részletezünk.

Szintetika

Extrák

Túlnyúló / csendes kocsi

Túlnyúló / csendes kocsi

A túlnyúló / csendes kocsi felár kiválasztásakor a textiltartó kocsik görgőjét cseréljük le, ami csendesebb működést eredményez, és különleges szituációkban felmerülő árnyékolástechnikai problémákra kínál megoldást.

Fali tartó

Fali tartó

A szerkezet nem csupán mennyezeti, hanem fali tartóval is rendelhető. Ebben az esetben több méretben, fehér és szürke színű sarokvasak közül választhatunk.

Egyedi súlylap

Egyedi súlylap

Lehetősége van az alapértelmezett 250 g-os aluszürke súlylap helyett akár fehéret, akár nehezebb, 335 g-os darabot választani.