A raffrolók (vagy más néven római rolók) olyan divatos belső árnyékolók, amik - a merev anyagú rolettákkal ellentétben - lágy esésű textilek segítségével látják el feladatukat, így különleges hatást keltenek a terekben. Egyaránt választhatunk textilként fényáteresztő vagy dekor anyagot is, legyen az akár mintás vagy egyszínű. A függönyt tépőzár segítségével rögzíthetjük a szerkezethez, amelyet zsinórral vagy gyöngylánccal mozgathatunk. A szabályos felhúzás érdekében merevítőpálcák segítik az anyag megfelelő helyre történő igazítását, azonban pálcák nélkül is használhatjuk a rolót, így egy kicsit lezserebb eredményt kapunk.

Fontos, hogy a helyigény felmérésekor vegyük figyelembe, hogy felhúzott állapotban elegendő hely maradjon az ablak felett a függönyanyagnak, hiszen ez akadályozhatja a nyílászárók szabad mozgatását.

Különböző varrástípusokkal teljesen egyedivé varázsolható a legegyszerűbb anyag is, ezért bátran kísérletezhetünk vele.

Fúrásmentes tartóinkkal műanyag ablakra is rögzíthetővé válik a szerkezet.


A karnisokat egyedi méretre gyártjuk, akár 6 méteres hosszig. A készre szerelt szerkezetek tartalmazzák a rögzítéshez szükséges furatokat, csavarokat és tipliket, valamint a függöny felhelyezéséhez szükséges csúszkákat és kampókat is, így egy rövid szerelés után már élvezhetjük is az új karnisunk adta előnyöket.

Prémium kategóriás szerelt karnisaink számos extrával rendelhetőek, amelyeket karnistípusra vonatkozóan az alábbiakban részletezünk.

Szintetika

Extrák

Bevarrható zsinórzáró

Bevarrható zsinórzáró

Könnyítse meg a varrási folyamatot és kérje raffrolóját bevarható zsinórzáróval!

Egyedi súlylap

Egyedi súlylap

Lehetősége van az alapértelmezett 250 g-os aluszürke súlylap helyett akár fehéret, akár nehezebb, 335 g-os darabot választani.

Hatszögletű merevítőpálca

Hatszögletű merevítőpálca

A hatszögletű merevítőpálcák nagyobb átmérőjük és különleges formájuk miatt hangsúlyosabb megjelenéssel bírnak, mint az alapértelmezett üvegszálas pálcák.